Gabriel Jesus spoort de teamgenoten van Arsenal aan om te geloven dat ze de Champions League kunnen winnen

Gabriel Jesus gelooft dat hij eindelijk de Champions League kan winnen en heeft tegen zijn teamgenoten bij Arsenal gezegd dat ze dat geloof moeten delen.

De Braziliaanse aanvaller heeft een liefdesrelatie met de belangrijkste clubcompetitie van Europa en maakte het verschil toen Arsenal dinsdagavond met 2-1 won in Sevilla.

Jesus zorgde voor een moment van magie toen hij de openingstreffer maakte voor landgenoot Gabriel Martinelli voordat hij een prima individuele inspanning binnenkrulde – Manchester United shirt goedkoop hoewel zijn feestvreugde werd ingeperkt toen hij met nog tien minuten te gaan hinkte.

De voormalige aanvaller van Manchester City, die van de bank kwam toen de ploeg van Pep Guardiola de Champions League-finale van 2021 verloor van Chelsea, heeft een fenomenaal slagingspercentage in de competitie. Zijn doelpunt in het Ramon Sanchez-Pizjuan Stadion was zijn 23e in 41 wedstrijden voor Stad en Arsenaal.

Hij koestert nog steeds de ambitie om de trofee te winnen en denkt dat dit iets is dat hij en zijn collega’s dit seizoen kunnen bereiken.

“Het is een competitie waar ik van hou”, zei hij na zijn man-of-the-match-vertoning.

“Alle competities vind ik leuk, omdat ik gewoon heel graag voetbal speel. Maar ik weet het niet, sinds dag één in de Champions League, mijn debuut, heb ik doelpunten gemaakt.

“Ik heb hem nog niet gewonnen, dus ik ben op zoek naar deze, naar deze prachtige trofee. Het is duidelijk niet gemakkelijk, maar ik denk dat we erin moeten geloven. Als we niet geloven, kunnen we hier niet zijn.’

Hoewel zijn doelpunt een moment was om van te genieten, zal de rol van Jesus in de openingspoging van Martinelli lang in het geheugen blijven hangen, aangezien een behendige bal twee Sevilla-middenvelders uit de wedstrijd haalde.

Een perfect gewogen rekenliniaalpass gespeeld in Martinelli die, nadat hij eerder in de wedstrijd een gouden kans had gemist om de impasse te doorbreken, verplicht was met een coole finish toen de twee Braziliaanse internationals met groot succes combineerden.

“Ik denk dat ik, als type speler dat ik ben, veel meer aan de linkerkant val dan aan de rechterkant”, antwoordde Jesus toen hem werd gevraagd naar zijn relatie en begrip van het spelen naast Martinelli.

“Uiteraard val ik ook aan de rechterkant om B (Bukayo Saka) te helpen en om met B te spelen, maar ik val meer aan de linkerkant. Het werkt.

“De vleugelspelers die we hebben, niet alleen Martinelli en B, maar Reiss (Nelson), Leo (Trossard) en zelfs Eddie (Nketiah) of Fabio (Vieira) als ze daar spelen, zijn kwaliteitsspelers.

“Ik ga gewoon wijd en probeer korte passes te geven en ze de bal te geven, Goedkope Voetbalshirts Kind en ze proberen mij ook te vinden. Het werkte met Martinelli en ik ben erg blij.”

De ploeg van Mikel Arteta keert zaterdagmiddag terug naar de binnenlandse actie wanneer ze Premier League-club Sheffield United verwelkomen in het Emirates Stadium.

The Gunners zijn ongeslagen in de eerste negen competitiewedstrijden van het seizoen en Jesus zou er nog bij kunnen zijn, ondanks dat hij laat in Spanje hinkte.

“Ik voelde iets. Laten we eens kijken, zei hij. “Ik heb wat testen gedaan bij de fysio, het lijkt niet zo groot, maar laten we eens kijken. Ik heb een scan, misschien morgen. Ik ben er vrij zeker van dat het niets zal zijn.”

Similar Posts

Geef een reactie