President Steven Zhang dringt er bij Inter op aan om voort te bouwen op het succes van vorig seizoen

Inter Milan-voorzitter Steven Zhang is van mening dat de club zich weer bij de Europese elite heeft gevestigd en mikt dit seizoen op een 20e Serie A-titel.

De Nerazzurri bereikten vorig seizoen de finale van de Champions League, verloren in Istanbul met 1-0 van Manchester City, eindigden als derde in de competitie en wonnen de Coppa Italia en de Italiaanse Super Cup.

De ploeg van Simone Inzaghi is dit seizoen in prima vorm begonnen, PSG shirt goedkoop staat bovenaan de Serie A en is ongeslagen na drie Champions League-wedstrijden.

“We zijn hier om samen de balans op te maken van het seizoen 2022/2023”, zei Zhang op de aandeelhoudersvergadering van Inter.

“Dit brengt ons uiteraard terug naar die spannende avonden die ons helemaal naar de Champions League-finale in Istanbul leidden – Inter terug aan de top, met in de hoofdrol op het meest prestigieuze podium ter wereld.

“We kwamen dicht bij een prestatie die iedereen voor onmogelijk hield, door te concurreren met de beste ter wereld, wat aantoont dat ons team elke tegenstander kan evenaren.”

Zhang geeft toe dat Italiaanse clubs met uitdagingen uit het buitenland worden geconfronteerd, waaronder een nieuwe dreiging van de Saudi Pro League, maar heeft er vertrouwen in dat ze op de goede weg zijn om meer succes te behalen.

De 31-jarige heeft ook zijn zinnen gezet op het toevoegen van een tweede ster aan het shirt door hun twintigste Scudetto te winnen – Italiaanse clubs krijgen één ster voor elke tien landstitels die ze hebben gewonnen.

“Dit seizoen hebben we ook beseft dat onze ambitie hier niet ophoudt. Het pad dat we samen moeten bewandelen ligt voor ons”, voegde Zhang eraan toe.

“In het voorjaar van 2023 streden drie Italiaanse teams in de Europese finales, wat aanleiding gaf tot de slogan ‘Calcio is Back!’. Italiaanse voetbalclubs hebben een enorm potentieel en er is elke inspanning nodig om dit te realiseren.

“We hebben te maken met sterke concurrentie van zowel oude als nieuwe rivalen. We hebben te maken met de plotselinge groei van de Saoedische Pro League en tegelijkertijd de financiële concurrentie met grote Europese competities, Voetbaltenues Kids zoals de Engelse Premier League, te beheersen.

“Ik ben er trots op dat ik Inter samen met al onze staf en spelers in een positieve richting heb gestuurd. Inter is nu opnieuw een van de topclubs in Europa en vertegenwoordigt miljoenen mensen over de hele wereld.

“Winnen is altijd onze prioriteit. We zullen vechten om die tweede ster voor onze fans te verdienen en om voor altijd in de geschiedenisboeken van deze club terecht te komen.”

Similar Posts

Geef een reactie