Mbappe en PSG vechten om te overleven in de Champions League

3 minutes, 6 seconds Read

Paris Saint-Germain dreigt opnieuw de kwartfinale van de Champions League te moeten verlaten nadat het in de tweede leg met 3-2 verloor van FC Barcelona.

Het besef dat Kylian Mbappe aan het einde van het seizoen niet langer dan het einde van zijn contract zou blijven, Goedkope voetbalshirts hielp echter om de gemoederen te bedaren. De superster bracht de club op de hoogte van zijn plannen na de overwinning tegen Real Sociedad in de 16e ronde.

De loting voor de ronde van 16 en de halve finale gaf de Franse kampioenen een gunstige uitgangspositie om de finale te bereiken.

De ploeg van Luis Enrique, die geen indruk maakte in hun groep maar al vijf maanden ongeslagen is in de eerste leg tegen Barcelona met nog 27 wedstrijden te spelen, had geen kans om voor de finale tegenover Manchester City, Real Madrid, Bayern München of Arsenal te staan.

Een overwinning tegen een Barça team dat niet meer zo sterk is als vroeger zou leiden tot een kwartfinale tegen Atletico Madrid of Borussia Dortmund – Nederland tenue EK 2024 de meest gunstige loting denkbaar, zelfs als geen van beide teams ooit lichtvaardig moet worden genomen.

De prestatie van PSG tegen Barcelona afgelopen woensdag liet echter zien dat het team van Luis Enrique nog lang niet compleet is en dat hun belangrijkste speler niet op zijn best is.

Mbappe heeft dit seizoen al 39 doelpunten gemaakt en de Parijzenaars hebben hem in topvorm nodig als ze het zevenjarige verblijf van de Franse aanvoerder bij de club willen afsluiten door voor het eerst de grootste eer van Europa te winnen.

Hij speelde echter niet goed in de eerste wedstrijd tegen Barcelona. Ousmane Dembele en Vitinha maakten de doelpunten voor PSG, terwijl hij het moeilijk had als linksback.

Dat heeft vragen opgeroepen over hoe Luis Enrique omgaat met de WK-winnaar van 2018.

Hij heeft slechts één keer 90 minuten gespeeld in zeven Ligue 1-wedstrijden sinds hij de club op de hoogte heeft gebracht van zijn vertrekplannen, waarbij de coach regelmatig benadrukt dat hij zich moet voorbereiden op een toekomst zonder Mbappe.

Gianluigi Donnarumma’s foutloze optreden in de eerste wedstrijd was het laatste voorbeeld van de zwakke punten van de Italiaanse doelman die zelfs op het hoogste niveau worden blootgelegd.

Donnarumma werd ook niet geholpen door de verdediging voor hem, met Lucas Beraldo – de 20-jarige Braziliaan die in januari werd getekend – die speelde als een jonge verdediger die nog nooit in zo’n grote Champions League-wedstrijd had gespeeld.

“Kleine details maakten het verschil en er zijn dingen die we niet kunnen accepteren in de tweede leg”, zei aanvoerder Marquinhos na de wedstrijd in Parijs, waarbij hij vooral verwees naar het eerste en derde doelpunt van Barcelona.

“We hebben geen andere keuze. We moeten erheen en winnen.”

Uitgaan in de kwartfinales zou ongeveer hetzelfde zijn voor PSG als nu, maar het zou een teleurstellende manier zijn om het Mbappe-tijdperk af te sluiten, een gemiste kans.

Maar je moet de hoop niet opgeven – Luis Enrique was tenslotte de coach van FC Barcelona toen ze PSG versloegen in de ronde van 16 van de competitie van 2017, ondanks een 4-0 nederlaag in het eerste been.

Barça zegevierde met 6-1 in de tweede wedstrijd, Copa América 2024 Voetbalshirts hoewel ze in die tweede wedstrijd thuisvoordeel hadden.

PSG, dat dit weekend niet in actie kwam in de nationale competitie, zal dinsdag waarschijnlijk veel sterker zijn met Achraf Hakimi, de aanvaller die zo invloedrijk is geweest als rechtsback, die terugkeert van een schorsing.

Mbappe kan ook het gevoel hebben dat hij iets te bewijzen heeft en als hij presteert naar zijn potentieel op de avond, is alles mogelijk.

“Ik twijfel er niet aan dat we de wedstrijd kunnen en zullen omdraaien. Dat is mijn doel”, zei Luis Enrique.

Similar Posts

Geef een reactie