Na het drama in de finale schakelde Arsenal Porto uit en plaatste zich voor de kwartfinales van de Champions League

1 minute, 19 seconds Read

Arsenal-spelers kwalificeerden zich voor de kwartfinales van de Champions League na het verslaan van Porto in de tweede etappe van de achtste finales. kinder voetbaltenue Beide wedstrijden eindigden toen de thuisploeg met 1:0 won, en Arsenal schoof op na een betere penalty shootout.
De eerste helft werd door beide teams doorgebracht met strak en voorzichtig spel, meestal tussen de twee strafschopgebieden, en het leek erop dat er geen doelpunten zouden vallen.

Vier minuten voor rust kwam Arsenal echter op voorsprong. Het was een lange aanval van de Gunners, Odegaard speelde met de verdediging van Porto en maakte vervolgens geweldig werk voor Trossard, die routinematig scoort. Tegelijkertijd was 1:0 ook het resultaat van de eerste helft.

Arsenal was in de tweede helft iets beter, maar miste opnieuw grote kansen. Met grote voorzichtigheid aan beide kanten vielen er geen doelpunten meer, dus de wedstrijd ging in de verlenging, aangezien Porto de eerste wedstrijd met 1:0 won.

Het reguliere deel van de wedstrijd kreeg dus geen voldoende, en pas daarna volgde de marteling in de verlengingen waarin we helemaal niets zagen, zodat de wedstrijd zoals verwacht naar strafschoppen ging.

De spelers van Arsenal waren gelukkiger en bekwamer in de penalty shootouts, voetbalshirts met naam en uiteindelijk wonnen ze de doorgang naar de volgende fase van de Champions League. Odegaard, Havertz, Saka en Rice scoorden voor Arsenal, en Pepe en Grujić voor Porto. Raya redde echter schoten van Wendell en Galen, wat voldoende was om op te schuiven.

Laten we je eraan herinneren dat Barcelona, ​​Manchester City, Real Madrid, Bayern en PSG de kwartfinales van de Champions League al hebben bereikt.