Ronaldo scoort het eerste doelpunt van 2024, Al-Nassr verslaat Al-Fayha in de Aziatische CL

Cristiano Ronaldo scoorde zijn eerste doelpunt van 2024 om Al-Nassr een 1-0 overwinning te geven op mede-Saudi-Arabische club Al-Fayha op woensdag in de eerste etappe van de ronde van 16 van de Aziatische Champions League.Al-Nassr tenue 23/24

Ronaldo doorbrak de impasse in de 81e minuut door een mooie een-twee te spelen met voormalig Inter Milan-middenvelder Marcelo Brozovic, die zijn terugkomende pass over de achterlinie van Al-Fayha tilde vanaf de rand van het strafschopgebied, zodat Ronaldo erop kon rennen en een lob kon flicken over de doelman met een schot van de eerste tijd.

De 39-jarige Ronaldo heeft nu een clubdoelpunt gescoord in 23 opeenvolgende kalenderjaren, teruggaand tot 2002. Al-Nassr is op zoek naar een eerste continentale titel, met de tweede etappe volgende week woensdag.

Saudi-Arabië heeft vier teams die de knock-outronde hebben bereikt, die is verdeeld in twee geografische zones tot aan de finale. Vier keer winnaar Al-Hilal reist naar Iran om het donderdag op te nemen tegen Sepahan terwijl Al-Ittihad het opneemt tegen Navbahor uit Oezbekistan.

Eerder op woensdag speelde Al-Ain uit de Verenigde Arabische Emiraten 0-0 gelijk tegen Nasaf Qarshi uit Oezbekistan.

In de oostelijke zone scoorde Bangkok United uit Thailand in blessuretijd om een comeback van twee doelpunten achterstand te voltooien en 2-2 gelijk te spelen tegen Yokohama F. Marinos uit Japan.

Elber zette Yokohama na 18 minuten op voorsprong en Kota Watanabe voegde er zes minuten later een tweede aan toe. voetbalshirts met naam Bangkok kwam terug via Nitipong Selanon en vervolgens maakte de Palestijnse international Mahmoud Eid gelijk in de tweede minuut van de blessuretijd.

In een geheel Zuid-Koreaans duel versloeg Jeonbuk Hyundai Motors Pohang Steelers met 2-0 met een doelpunt in elke helft van Hernandes en Ahn Hyeon-beom.