Premier League Roundup: Saka’s brace helpt Arsenal West Ham te verpletteren

Een recordoverwinning voor Arsenal. Een absoluut cruciale voor Manchester United.Na de 6-0 overwinning van Arsenal op West Ham zondag, Arsenal Goedkope voetbalshirts de grootste ooit van Arsenal in een Premier League-uitwedstrijd, versloeg United Aston Villa met 2-1 in een belangrijk resultaat in de strijd om de Champions League-kwalificatie.

Arsenal lijkt momenteel in zijn beste vorm van het seizoen te zijn. Vorig weekend versloeg het team van Mikel Arteta de koploper Liverpool en bracht daarmee de titelrace weer tot leven. Hier liep het team over West Ham heen in het Olympisch Stadion, dat snel leegliep nadat West Ham vlak voor de rust 4-0 achter kwam.Bukayo Saka scoorde tweemaal en Declan Rice, een voormalige favoriet van West Ham, voegde de zesde goal bijna verontschuldigend toe.

Arsenal staat nu samen met Manchester City slechts twee punten achter Liverpool. Alle drie de grote titelkandidaten wonnen dit weekend.De ambities van United zijn eenvoudigweg om bij de eerste vier – of vijf – te eindigen om weer in de Champions League te komen, en dat zou een grote uitdaging zijn geweest als de bezoekers hadden verloren op Villa Park.In plaats daarvan zijn er slechts vijf punten – in plaats van 11 – tussen United op de zesde plaats en Villa op de vijfde plaats nadat Scott McTominay in de 86e minuut het winnende doelpunt maakte en zijn team de derde opeenvolgende competitieoverwinning bezorgde. Rasmus Hojlund opende de score voor United en heeft nu gescoord in vijf opeenvolgende competitiewedstrijden.

Ontevreden fans van West Ham stroomden met honderden uit hun stadion voor het rustsignaal, ruim voordat hun voormalige sterspeler het team veroordeelde tot zijn zwaarste nederlaag ooit.Het moest gewoon Rice zijn die de bal oppikte en een langeafstandsschot krulde in de bovenhoek om de overwinning voor Arsenal bijna beschamend makkelijk te maken.Rice was ooit de beste speler van West Ham, met zijn onvermoeibare energie, longbusting-runs en tackels. En hier was hij nu, een grote rol spelend in een clinic van Arsenal, terwijl de thuisaanhang hem bij elke aanraking uitfloot, misschien hem aansporend.

Rice’s set-piece leveringen zorgden voor doelpunten in de eerste helft voor William Saliba en Gabriel Magalhaes, met Saka en Leandro Trossard die ook voor de rust scoorden. Na de tweede goal van Saka scoorde Rice en vierde niet eens, maar hield in plaats daarvan verontschuldigend beide handen omhoog. Hij werd zelfs toegejuicht door sommige thuisfans toen hij enkele momenten later werd gewisseld.”Ik ben echt blij met hem,” zei Arteta over Rice. “Ik weet dat het een emotionele dag voor hem was omdat hij zo veel van West Ham houdt. Maar hij moest zich concentreren op de taak en wat hij moest leveren – set-stukken waren daar een van.”

De eens ondoordringbare thuisrecord van Villa ondersteunde de onwaarschijnlijk sterke start van het seizoen van het team. Het was niet lang geleden dat Villa City en Arsenal versloeg binnen 72 uur om een clubrecord van 15 opeenvolgende thuisoverwinningen in de competitie te vestigen en slechts twee punten achter koploper Liverpool stond.Nu heeft Villa drie thuiswedstrijden op rij verloren – van Newcastle, Chelsea en nu Man United – en kijkt het over zijn schouder.

De gastheren creëerden genoeg kansen om te winnen, Manchester United voetbalshirts maar misten de meedogenloosheid die United tentoonspreidde.”We zijn niet waar we willen zijn in de competitie,” zei United-verdediger Harry Maguire. “Het is een zwaar seizoen geweest, dus we wisten dat we hier moesten komen en de drie punten moesten pakken.”We zijn nog steeds niet waar we willen zijn en we moeten een stap omhoog zetten. We hebben onszelf in een positie gebracht waarin we kunnen strijden om in de top vier te komen. Het is belangrijk dat we samenwerken en deze club terugbrengen naar waar het hoort te zijn.”

Similar Posts

Geef een reactie