Bunny Shaw scoorde een hattrick toen Manchester City Everton gemakkelijk versloeg

Uitstekende spits Bunny Shaw scoorde een hattrick en leidde haar team naar een 4-1 overwinning op Everton in de Women’s Super League. Met deze prestatie schoof de Jamaicaanse international naar de top van de topscorerslijst van de Women’s Super League, aangezien ze dit seizoen negen doelpunten scoorde in de competitie.

De wedstrijd kende een spannende start toen Everton de leiding nam. Manchester City kreeg echter al snel twee doelpunten van Shaw, waaronder een spectaculair afstandsschot langs Everton-doelman Courtney Brosnan. Jill Roord voegde vlak voor rust de tweede plaats van Manchester City toe en hoewel Aurora Galli na de herstart gelijk maakte voor Everton, Paris Saint-Germain voetbalshirts voltooide Shaw haar hattrick met een duikende kopbal in de 65e minuut.

Shaw deed denken aan haar productieve vorm vorig seizoen, toen ze met twintig doelpunten topscorer van La Liga was. De 26-jarige is vastbesloten om die vorm dit seizoen te herhalen en haar hattrick tegen Everton was een grote stap in de goede richting.

Everton scoorde met een geweldig afstandsschot dat Galli vanaf twintig meter in de bovenhoek krulde. Everton had momenten in de aanval, maar werd uiteindelijk verslagen door een klinische ploeg van Manchester City en een onvermogen om de dreiging van Chloe Kelly en Lauren Hemp op de vleugel te bedwingen.

Manchester City klom door de overwinning naar de tweede plaats in La Liga, slechts een punt achter koploper Chelsea. Oud-koploper Arsenal zakte na een gelijkspel met Goedkope voetbalshirts kids naar de derde plaats.