Declan Rice neemt lessen van de Rugby World Cup terwijl Engeland oog heeft voor de glorie van het EK 2024

Declan Rice houdt vol dat Engeland op het EK van 2024 voor niemand bang zal zijn en wil dat de ploeg van Gareth Southgate zich laat inspireren door de Rugby World Cup.

Engeland versloeg Italië dinsdag met 3-1 en bezegelde daarmee hun plaats in de finale in Duitsland volgende zomer, Manchester United shirt goedkoop waar de nummer twee van 2020 opnieuw tot de favorieten zal behoren.

Het zal 58 jaar geleden zijn dat het seniorenteam van de heren een grote trofee in de wacht sleepte, maar – na verbeterde prestaties in recente toernooien onder Southgate – gelooft Rice dat er eindelijk een einde kan komen aan de pijn.

“Er is geen reden tot angst”, zei hij.

“Ook al gingen we uit op het WK (kwartfinales), het was alsof we een nieuwe stap zetten in de manier waarop we tegen Frankrijk speelden.

“We hebben verloren in de finale van het EK. Ik denk dat het belangrijkste is dat we allemaal een beetje ouder worden, we worden allemaal een beetje volwassener. De groep presteert geweldig. Tegen de tijd dat de euro komt, bevinden we ons hopelijk allemaal op een goed moment.

“Wij kunnen grote dingen doen. Ik denk dat de reacties sinds het WK geweldig zijn geweest als het gaat om de uitdaging met de groep. De uitdaging om ons duidelijk te kwalificeren, wat we hebben gedaan.

“We hebben genoeg winnaars in de groep en de mentaliteit is geweldig, maar het ligt aan ons. We kunnen er zoveel mogelijk over praten, maar we weten als spelers dat het nu tijd is om een stap verder te gaan.

“We gingen naar Napels en wonnen voor het eerst sinds tijden in Italië. We versloegen Italië op Wembley nadat zij ons hadden verslagen tijdens het laatste EK. Grote optredens. Wij zijn klaar. Geestelijk.

“We keken laatst naar het rugby en zagen hoe topteams zoals Zuid-Afrika en Ierland uitgingen, maar zij zijn het nummer één team ter wereld, Nieuw-Zeeland… die mentaliteit om over de streep te komen.

“Dat is wat we nu beginnen te bereiken. We hebben al het talent, maar het gaat om die mentaliteit en de drive om de beste te zijn en te winnen.”

Southgate is al lang een fan van de Nieuw-Zeelandse benadering van rugby union en Rice onthulde dat de manager vaak over de All Blacks zal praten als hij met zijn ploeg in St George’s Park praat.

‘Hij heeft ze een paar keer ontmoet. Hij spreekt erover”, voegde de middenvelder van Arsenal eraan toe.

“We hebben al een aantal mensen gehad om wat gesprekken te voeren. Niet alleen de All Blacks. Ook Engeland, Zuid-Afrika. Hoe je over de streep komt.

“Hoe we dingen anders kunnen doen en hoe we de mentaliteit kunnen hebben van ‘We worden niet verslagen’. Maakt niet uit wat’.”

Rice is misschien niet de grootste rugbyfan, maar hij kijkt graag naar wedstrijden met zijn teamgenoten.

Nu hij ziet dat Engeland nu op het punt staat Zuid-Afrika te ontmoeten in de halve finale van het WK op zaterdag, wil hij graag dat de mannen van Stephen Borthwick volgend jaar hun eigen streven naar glorie inspireren.

“Het was echt vermakelijk. Het is in het algemeen gewoon aan de gang, ‘zei hij.

“Ik ben niet echt de grootste rugbyfan, maar de wedstrijden die ik gisteravond heb gezien, waren aangrijpend. Ik denk dat je tegen het einde ziet dat Ierland tijdens de laatste golf ongeveer 35 aanvallen had en dat Nieuw-Zeeland op het spel stond.

“Daar kunnen we lessen uit trekken, ook al is het een andere sport. We kunnen lessen trekken uit het feit dat het erom gaat alles daar buiten te laten.

“Als je wilt winnen, moet je mentaal en fysiek alles doen. Goedkope Voetbalshirts kids Alle wisselspelers die het veld opkwamen, kenden allemaal hun rol.

“Er was veel inspiratie te halen, vooral ook van onze Engelse kant, die veel zijn afgeschreven en ook veel strijd en karakter tonen. Er zijn zeker lessen te leren in andere sporten.”

Similar Posts

Geef een reactie