Op het veld heeft Manchester City een lichtjaren voorsprong op Manchester United

1 minute, 42 seconds Read

Manchester City eiste gisteren de 192e derby van Manchester op met een 3-1-zege in het Etihad Stadium. goedkope voetbalshirts Het was een cruciale overwinning voor de ploeg van Pep Guardiola, gezien de staat van de titelrace in de Premier League dit seizoen. City moest laat scoren om zeker te zijn van de overwinning, waarbij Phil Foden en Erling Haaland in de 80e en 91e minuut scoorden om de overwinning te bezegelen. Maar bij het laatste fluitsignaal was het duidelijk dat Manchester City op het veld lichtjaren voorsprong heeft op Manchester United.

De voetbalstijl van beide teams sprak boekdelen over de kloof tussen de twee teams. De ploeg van Erik ten Hag leunde achterover en leek City op de counter te raken. Het leverde hen in de 8e minuut wel een voorsprong op via een wondergoal van Marcus Rashford. Ondertussen domineerde de ploeg van Pep Guardiola het balbezit en probeerde bij elke gelegenheid de bezoekers onder druk te zetten. Manchester United kon soms niet uit de verdediging komen, zo groot was de dominantie van City.

De statistieken vertellen het verhaal van de dominantie van Manchester City bij de 3-1 overwinning. De ploeg van Pep Guardiola had meer schoten dan United balbezit had. De statistiek die hieronder te zien is, benadrukt de kloof tussen de twee teams.

Terwijl Manchester United Manchester City bijna 50 minuten frustreerde na het nemen van de leiding, Goedkope Voetbalshirts Kids voelde het onvermijdelijk dat City de wedstrijd zou winnen als ze een gelijkmaker konden scoren. Dat bleek het geval te zijn nadat Phil Foden in de 56e minuut een raket scoorde en er 1-all van maakte. City zou het restant van de wedstrijd domineren voordat twee late doelpunten de overwinning bezegelden.

Manchester City heeft op het veld een lichtjaren voorsprong op Manchester United. Dat bleek tijdens de derby van gisteren. Gezien de manier waarop de twee derby’s van Manchester dit seizoen zijn verlopen, zou dit nog een tijdje zo kunnen blijven. Manchester City heeft dit seizoen beide ontmoetingen nadrukkelijk gewonnen omdat zij ervoor zorgden dat Manchester blauw bleef.