Real Madrid sluit perfecte groepsfase af met late winnaar bij Union Berlin

Het doelpunt van Dani Ceballos in de 89e minuut zorgde ervoor dat Real Madrid de groepsfase van de Champions League met een perfect record afsloot nadat ze Union Berlin met 3-2 hadden verslagen.

De afgebogen aanval van Ceballos beslechtte een op zijn kop staande strijd in de Duitse hoofdstad, voetbaltenue Real Madrid waarbij Union dit seizoen Europa verliet.

Ze hadden in de eerste helft de leiding genomen via de opener van Kevin Volland, maar Joselu scoorde tweemaal in elf minuten in de tweede helft, waardoor Real op voorsprong kwam.

Alex Kral kwam in de 85e minuut op gelijke hoogte voor de thuisploeg, toen Union klaar leek voor een punt voordat voormalig Arsenal-huurder Ceballos het won voor de 14-voudig kampioen.

Het had een serenere avond kunnen zijn geweest voor de ploeg van Carlos Ancelotti als ze een paar vroege kansen hadden genomen, waarbij Jude Bellingham van afstand dichtbij kwam en Joselu een goede kans miste die hij had moeten wegspelen.

Vlak voor rust deed zich een gouden kans voor toen Diogo Leite een overhaaste uitdaging maakte in het strafschopgebied en de scheidsrechter naar de stip wees.

Luka Modric stapte op en ging door het midden, maar Union-doelman Frederik Ronnow wachtte en redde.

Het begon een dramatische twee minuten toen de gastheren aan de andere kant naar beneden gingen en toen David Alaba zijn trap miste, stormde Volland erdoorheen en bekeerde zich.

Real had de controle in de tweede helft en Ronnow maakte opnieuw een prima redding toen hij de kopbal van Rodrygo van dichtbij buiten hield.

Maar de Deense doelman kon niets doen om de gelijkmaker in de 61e minuut te voorkomen toen Joselu knikte in de voorzet van Rodrygo.

Het was een klinische finish van Joselu die de bezoekers elf minuten later op voorsprong zette toen hij op voortreffelijke wijze de voorzet van Fran Garcia bij de eerste paal binnenwerkte.

Het leek erop dat Kral Berlin een onwaarschijnlijk punt had opgeleverd toen hij vanaf de rand van het strafschopgebied de bal binnensloeg, voetbaltenue ronaldo Real Madrid kids omdat de thuisploeg plotseling hoopte nog een doelpunt te vinden dat hen naar de Europa League zou hebben gestuurd.

Ceballos brak echter hun hart in de 89e minuut toen zijn afgeweken poging zich in de benedenhoek nestelde toen Real Madrid eindigde met een perfect record.

Similar Posts

Geef een reactie