Kieffer Moore pakt een brace terwijl Wales er vier voorbij Gibraltar zette in Wrexham

Wales warmde zich op voor de kwalificatie voor het EK 2024 door in Wrexham naar een 4-0 overwinning op Gibraltar te gaan.

Alle doelpunten kwamen in de eerste helft toen Kieffer Moore tweemaal scoorde, terwijl ook Ben Davies en Nathan Broadhead op het wedstrijdformulier stonden.

Na de overwinning van vorige maand in Letland was het de eerste keer dat Wales sinds november 2021 opeenvolgende overwinningen behaalde.

De prestatie, vooral de openingsperiode, Erling Haaland voetbalshirts zal Wales-manager Rob Page aanmoedigen voor de cruciale kwalificatiewedstrijd tegen Kroatië zondag, ook al moet rekening worden gehouden met de positie van Gibraltar in het wereldvoetbal.

Dit was de eerste ontmoeting tussen de twee landen op senior niveau en markeerde ook de terugkeer van Wales naar de SToK Racecourse, voor het eerst sinds de overwinning op Trinidad en Tobago daar in 2019.

De Football Association of Wales werd beloond met een uitverkochte zaal van 10.008 mensen toen fans in het noorden hun honger toonden om het nationale team te steunen.

Page liet verschillende vaste spelers rusten met de wedstrijd in Kroatië in gedachten, wanneer Wales realistisch gezien minstens een punt nodig zal hebben om de hoop levend te houden op automatische kwalificatie voor de EK-finale van volgende zomer in Duitsland.

Davies nam de aanvoerdersband over bij afwezigheid van de geblesseerde Aaron Ramsey, de verdediger van Tottenham die zijn 81e cap won toen Gibraltar de 81e wedstrijd in hun geschiedenis speelde.

Charlie Savage, de 20-jarige zoon van voormalig Wales-middenvelder Robbie, Joe Low, Regan Poole en Liam Cullen kregen de eerste interlands.

Vooral Savage kon tevreden zijn met zijn nachtwerk, aangezien hij kalmte toonde in balbezit en een goed bereik aan passes vertoonde.

Gibraltar kwam op de 198e plaats van de wereld terecht, met slechts negen landen onder hen op de FIFA-ranglijst.

Ter voorbereiding op de wedstrijd tegen Ierland in de EK-kwalificatie op maandag had Gibraltar zes nederlagen op rij geleden en niet meer gescoord sinds de 1-0 vriendschappelijke overwinning op Andorra elf maanden geleden.

Het luidste gejuich in de eerste minuten kwam toen Savage herinneringen aan zijn vader opriep met een krakende, maar eerlijke uitdaging op Tjay De Barr, waardoor de aanvaller van Gibraltar op de grond bleef liggen.

Broadhead was met een paar pogingen naast het doel, voordat Wales na 22 minuten uit onverwachte hoek op voorsprong kwam.

Kapitein Davies steeg het hoogst uit de hoek van Broadhead en de feilbaarheid van Gibraltar in de lucht werd opnieuw bestraft toen Moore de voorzet van Savage ontmoette en vakkundig scoorde vanaf een paal.

Daniel James, die al vroeg in actie kwam voor de geblesseerde Wes Burns, veroorzaakte chaos op links en dwong een uitgebreide redding af van Dayle Coleing.

De overwerkte doelman van Gibraltar ontkende Savage ook tweemaal en Liam Walker werkte een nieuwe poging van Davies van de lijn.

Broadhead nam vervolgens de pass van James in de 35e minuut en draaide zich slim om om de bovenhoek van Coleing’s net te vinden met een zoete rechtervoet.

Cullen kwam twee keer dichtbij en de vierde arriveerde op slag van rust toen James zich weer los maakte en een perfecte voorzet afleverde voor het wachtende hoofd van Moore.

Page maakte tijdens de rust een hele reeks wissels en de wedstrijd verloor veel van zijn ritme.

De veranderingen namen ook de mogelijkheid weg dat Wales hun recordoverwinning van 11-0 tegen Ierland in 1888 zou overschaduwen.

Tom Bradshaw was slechts enkele centimeters verwijderd van een voorzet van Josh Sheehan die over het doel flitste, voetbalshirts kids maar de tweede helft was grotendeels een onopvallende aangelegenheid.

James schudde de menigte uit hun slaap met een schuine inspanning die het houtwerk deed rammelen, maar Wales had zijn doelstellingen op weg naar zondag al bereikt.

Similar Posts

Geef een reactie