De Italië legende Giorgio Chiellini gaat met pensioen en laat talloze glorie achter

De legendarische Italiaanse centrale verdediger Giorgio Chiellini heeft op 39-jarige leeftijd zijn pensionering aangekondigd, Goedkope Italië voetbalshirts waarmee een einde komt aan een carrière van 23 jaar. Chiellini speelde voor Livorno, Fiorentina en Los Angeles FC in een uiterst succesvolle carrière en speelde 117 wedstrijden voor het Italiaanse nationale team.

Chiellini begon zijn carrière bij Livorno voordat hij in 2005 naar Fiorentina verhuisde, waar hij twee seizoenen doorbracht voordat hij in 2007 bij Juventus kwam, waar hij 17 seizoenen doorbracht. Bij Juventus werd Chiellini een icoon en hielp het team negen Serie A-titels, vijf Coppa Italia-titels en vijf Italiaanse Super Cups te winnen.

In 2022 verliet Chiellini Juventus om zich bij Los Angeles FC aan te sluiten, waar hij opnieuw een MLS-titel won.

Op nationaal teamniveau is Chiellini de aanvoerder van het nationale team. Hij leidde Italië naar drie WK’s, in 2010, 2014 en 2022, en leidde hen naar de UEFA Europa League-titel in 2021.

Chiellini stond bekend om zijn uitstekende verdedigende vaardigheden en gedrevenheid gedurende zijn hele carrière. Hij was een sterke en moedige centrale verdediger die altijd strijdlustig was op het veld. Hij werd ook beschouwd als een groot leider die zijn teamgenoten altijd inspireerde.Goedkope voetbalshirts kids

Het pensioen van Chiellini is een groot verlies voor de voetbalwereld. Hij was een echte legende met een uiterst succesvolle carrière. Wij zullen hem altijd herinneren.

Similar Posts

Geef een reactie