Canadese middenvelder Jessie Fleming maakt de overstap van Chelsea naar de Portland Thorns.

De 25-jarige Jessie Fleming uit Londen, Ontario, Al-Nassr FC Goedkope voetbalshirts sluit zich aan bij mede-Canadezen Christine Sinclair en Janine Beckie in Portland.

“Terwijl we blijven streven naar kampioenschappen, is het voor ons belangrijk om spelers met een kampioensmentaliteit aan te trekken, wat Jessie heeft, zowel bij de club als het nationale team,” zei Thorns algemeen manager Karina LeBlanc, een voormalige Canadese internationale doelvrouw, in een verklaring. “Na het spreken met Jessie werd het heel duidelijk dat de Thorns een organisatie zijn die ze van een afstand bewonderde, ze begrijpt hoe uniek zeldzaam en bijzonder deze gemeenschap, fanbase en dit team zijn.”

Fleming scoorde 12 doelpunten in 111 optredens gedurende vier jaar bij Chelsea, waarmee ze het Londense team hielp bij het winnen van drie Women’s Super League-titels, drie FA Cups, een League Cup en een Community Shield.

Ze maakte ook deel uit van het team dat de finale van de UEFA Women’s Champions League in 2021 bereikte.

“Ik ben erg enthousiast om me bij de Portland Thorns aan te sluiten. Het allerbelangrijkste is dat ik ernaar uitkijk om deel uit te maken van de ongelooflijke gemeenschap rond het team waar zo vaak over wordt gesproken in Portland,” zei Fleming in een verklaring van de club. “Ik voel me vereerd om deze mensen en deze stad te vertegenwoordigen en kan niet wachten om aan de slag te gaan.”

De overstap kwam op de vooravond van de transferdeadline van de Women’s Super League.

“Het toevoegen van een speler van het kaliber van Jessie is een grote stap voor ons terwijl we blijven bouwen aan de selectie voor 2024 en daarna”, zei Portland-coach Mike Norris. “Jessie heeft een geweldig vermogen om verbinding te maken en te creëren op het middenveld, wat haar voor ons een zeer dynamische optie maakt in het midden van het veld.

“Haar oog voor de beslissende pass zal een geweldige troef zijn voor onze voorhoede. Voeg daar haar fysieke mogelijkheden aan toe om box-to-box te gaan, en we denken dat we een zeer complete wereldklasse middenvelder hebben binnengehaald.”

Fleming heeft 123 interlands voor Goedkope voetbalshirts kids Canada gewonnen en wordt door velen gezien als de opvolger van Sinclair als aanvoerder van Canada.

Sinclair nam in december afscheid van het internationale voetbal. Fleming heeft in het verleden de 10e gerangschikte Canadese vrouwen gecapitonneerd als Sinclair niet beschikbaar was.

Fleming kwam bij Chelsea vanuit UCLA, waar ze tweemaal finalist was voor de MAC Hermann Trophy en driemaal all-American was, met 25 doelpunten en 22 assists in 75 wedstrijden voor de Bruins.

Similar Posts

Geef een reactie