5-3! In de 116e minuut beslist Ancelotti met een wissel de wedstrijd in het voordeel van Real Madrid, ze draaien de wedstrijd om en wreken zich op Atlético Madrid. Als ze nog een wedstrijd winnen, grijpen ze de titel

Hoewel Real Madrid dit seizoen te maken heeft met veel blessures, behouden ze nog steeds een goede sportieve vorm door als Goedkope Messi voetbalshirts kids eerste te eindigen in de Champions League en de eerste plaats in de competitie in te nemen. Het Galactico-team gaat nu officieel de strijd aan in de Spaanse Supercup. In de halve finale ontmoette Real Madrid stadsgenoot Atlético Madrid. In de eerste wedstrijd van deze tweeluik leidde het tot een spannende ontmoeting, waar beide teams afwisselend op voorsprong kwamen en een doelpuntrijke wedstrijd opvoerden. Griezmann scoorde met een afstandsschot en werd de all-time topscorer van het team. Luidrup, Mendy en Carvajal, de defensieve eenheid van Real Madrid, scoorden elk een doelpunt, waardoor de reguliere speeltijd eindigde in 3-3 en er extra tijd nodig was. Tijdens de verlenging maakte Savic een eigen doelpunt en scoorde Diaz met een lob in het lege doel. Real Madrid wreekte zich met een 5-3 overwinning op Atlético Madrid en plaatste zich als eerste voor de finale.

Dit seizoen heeft Real Madrid slechts één wedstrijd verloren, uitgerekend in de zesde speelronde van de competitie tegen Atlético Madrid. Atlético Madrid, onder leiding van Simeone, verloor in de vorige competitieronde van de verrassende ploeg Girona en zakte tijdelijk naar de 5e plaats. Voor de eerste trofee van het seizoen en de derbywedstrijd zette Ancelotti natuurlijk zijn sterkste team in: Kepa op doel; Ferland Mendy, Nacho, Luidrup, en Carvajal vormden de verdediging; Chuaamani, Barverde, Modric controleerden het middenveld; Benzema als aanvallende middenvelder; Vinicius en Rodrigo leidden de aanval als het Braziliaanse duo.

Aan de andere kant koos Atlético Madrid voor een 3-5-2-formatie: Griezmann en Morata als het tweemansvoorhoede; Marcos Llorente, De Paul, Saul, Koke, en Llorente op het middenveld; Savic, Gimenez, en Hermoso vormden de verdediging, met Oblak als doelman.

Na de gelijkmaker kreeg Real Madrid steeds meer controle over de wedstrijd. In de 27e minuut schoot Barverde van dichtbij een vrije trap net over de lat. In de 28e minuut brak Rodrigo door aan de linkerkant van het strafschopgebied, maar Oblak stopte zijn schot en sloeg de bal over de achterlijn. In de 30e minuut verdeelde Benzema de bal naar rechts, Carvajal schoof laag voor het doel, Ferland Mendy stak zijn voet uit en tikte de bal binnen, 2-1! Real Madrid scoorde twee doelpunten in 10 minuten en nam de leiding.

Op cruciale momenten toonde Griezmann zijn individuele vaardigheden. In de 37e minuut ontsnapte Griezmann op het voorste veld aan Modric, dribbelde langs Luidrup, creëerde een opening en schoot met zijn rechtervoet in het doel, 2-2! Dit was Griezmann’s 174e doelpunt in zijn 368e wedstrijd voor Atlético Madrid in alle competities. Hiermee overtrof de Franse aanvaller de legendarische Aragonés en werd hij de all-time topscorer in de geschiedenis van Atlético Madrid.

In de 42e minuut draaide Rodrigo zich in het strafschopgebied langs Gimenez, schoot van dichtbij, maar Oblak verrichtte een geweldige redding en ontzenuwde de bal voor de doellijn.

In de 78e minuut stuurde Griezmann een voorzet vanaf de linkerkant van het veld, Kepa kwam uit zijn doel en botste met Morata. Morata hield zijn positie voor het doel vast, de bal kaatste naar Keta, die de bal in het net lobde, 2-3! Alle spelers van Real Madrid uitten hun ontevredenheid bij de scheidsrechter, en Kepa kwam ook naar voren om te laten zien dat Morata eerst botste. De scheidsrechter reageerde echter niet op hun bezwaren en verklaarde het doelpunt geldig.

In de 85e minuut gebruikte Vinicius zijn snelheid aan de linkerkant om gedwongen door te breken naar de kleine hoek van het strafschopgebied, waar hij een schot loste. Oblak maakte een redding, waarna Benzema de bal voor het doel volgde, maar Atlético Madrid ruimde op aan de doellijn. Carvajal schoot vervolgens vanaf de achterkant en trok de stand weer gelijk, 3-3! In deze wedstrijd kwamen alle drie doelpunten van Real Madrid van de verdedigers, waardoor fans grappend zeiden dat dit een “reverse parking” was.

In de 91e minuut deed Diaz aan de rechterkant van het strafschopgebied een overstap en passeerde kunstig Hermoso voordat hij laag naar de verre paal schoot. Helaas ging de bal langs de paal uit, Goedkope voetbalshirts kids waardoor Real Madrid de kans op een winnend doelpunt miste, en beide teams gingen de verlenging in.

De eerste helft van de verlenging verliep rustig vanwege de vermoeidheid na de reguliere speeltijd. Pas in de 116e minuut kwam Carvajal met een voorzet vanaf de rechterkant na een borstcontrole in het voorste veld. Jose Luiz maakte een overstap in het midden van het strafschopgebied en kopte naar het doel. De bal ketste af op Savic’s been en verraste Oblak. De aanvoerder van Atlético Madrid kon de bal niet tegenhouden en Real Madrid nam opnieuw de leiding, 4-3! In de 122e minuut drong Atlético Madrid aan bij een hoekschop, zelfs met Oblak die mee naar voren ging naar het strafschopgebied van Real Madrid. Het resultaat was een succesvolle ontruiming door Real Madrid, gevolgd door een snelle tegenaanval. Diaz scoorde met een lob in het lege doel en beëindigde de spanning van de wedstrijd, 5-3!