Van een fout naar een tweede doelpunt, Jamie Vardy hielp Leicester City aan de overwinning

In een volledige kampioenswedstrijd tussen Leicester City en Watford had Jamie Vardy spijt van een gemist doelpunt, Goedkope Mbappe voetbalshirt maar liet zich er niet door in de steek laten en scoorde tweemaal in de laatste momenten om Leicester City naar de overwinning te helpen.

Met de stand op 0-0 en nog iets meer dan twintig minuten te spelen, kreeg Vardy het soort kans waar elke spits alleen maar van kon dromen. De voorzet van Stephy Mavididi belandde perfect voor zijn voeten en het open doel lag binnen handbereik. Tot ongeloof van het publiek en de aanvaller zelf vloog Vardy’s schot van dichtbij echter op onverklaarbare wijze over de lat.

Vardy besefte zijn fout en viel op zijn knieën met zijn hoofd in zijn handen. De teleurstelling was voelbaar en de last van de verwachtingen rustte duidelijk op de ervaren spits. In een ongewone woedeaanval sloeg Vardy hem met een zeer verloren uitdrukking in het gezicht.

De daaropvolgende prestatie van de Leicester City-aanvaller was echter indrukwekkend. In plaats van de fout zijn prestaties te laten beïnvloeden, gebruikte Vardy het als motivatie. Slechts drie minuten later legde hij zijn critici het zwijgen op met het doelpunt dat Leicester op voorsprong zette en de Watford-verdediging het zwijgen oplegde.

Vardy bewees zijn veerkracht en onwankelbaar geloof in zijn capaciteiten met het doelpunt. Hij liet het vorige doelpunt dat hij tegen kreeg zijn spel niet beïnvloeden en gebruikte het als motivatie om zijn waarde te bewijzen. Goedkope Ronaldo voetbalshirt Zijn vastberadenheid bleek later in de wedstrijd toen hij onvermoeibaar druk uitoefende op de verdediging van Watford en kansen creëerde voor zijn teamgenoten.

Tegen het einde van de wedstrijd kreeg Vardy nog een kans om te spelen. In de 96e minuut stapte hij rustig het strafschopgebied binnen en nam de last van de wedstrijd op zijn schouders. Hij ontkende de doelman van de tegenstander met een koele en verzamelde finish en bracht het stadion in rep en roer.

Vardy’s tweede doelpunt zorgde niet alleen voor een cruciale overwinning voor Leicester City, maar diende ook als een herinnering aan zijn onwankelbare vastberadenheid en vermogen om te herstellen van tegenslagen. Zijn zelf veroorzaakte frustratie werd het bepalende moment van de wedstrijd en toonde de passie en vechtlust die hem zo populair maken bij de club.