“Real Madrid won gemakkelijk en leidde het klassement! Granada had niet eens een schot op doel!”

Real Madrid passeerde Granada in een matige La Liga-wedstrijd in het Bernabeu en won met 2-0. De overwinning bracht Real Madrid naar de top van het klassement met 38 punten, voor Girona op doelsaldo. Omdat verschillende vaste starters ontbraken vanwege een blessure, toonde Real Madrid onberispelijke kracht tegen het worstelende Granada, dat gedurende de hele wedstrijd geen enkele bedreiging vormde. Real Madrid had 71% balbezit, terwijl Granada geen schoten op doel had. Real Madrid doorbrak de impasse in de 26e minuut via Brahim Diaz na een slimme pass van Toni Kroos.

In de 57e minuut assisteerde Diaz Jude Bellingham​Het schot van Bellingham werd gered, maar Rodrigo scoorde het tweede doelpunt van Real Madrid vóór zijn tegenstander. Diaz was tevreden met zijn prestatie en prees Kroos om zijn uitstekende visie en slagvaardigheid. In een andere La Liga-wedstrijd versloeg Girona Valencia met 2-1 dankzij twee late doelpunten van Christian Stuani. Valencia kwam in de 57e minuut op voorsprong, Goedkope Real Madrid voetbalshirts maar Stuani maakte in de 83e minuut gelijk en scoorde vijf minuten later het winnende doelpunt. Stuani prees het doorzettingsvermogen van het team en het vermogen om cruciale doelpunten te scoren.

In de Bundesliga versloeg RB Leipzig Heide Oheim met 2-1 en schoof op naar de vierde plaats. Leipzig kwam na strafschoppen op voorsprong en breidde de voorsprong nog voor rust uit. Leipzig domineerde de tweede helft en had meer moeten scoren, maar miste verschillende kansen ondanks dat Heide O’Heim voor rust een doelpunt terugtrok. Ondertussen versloeg Stuttgart Werder Bremen thuis met 2-0 door doelpunten van Denis Uddhav en Selu Gilasi. De overwinning van Stuttgart betekende hun derde opeenvolgende overwinning in de competitie, waarmee ze naar de derde plaats kwamen. Invaller Gilasi bezegelde de overwinning in de 75e minuut met een strafschop, Voetbaltenue kind Kopen ondanks het missen van meerdere kansen.