Roma glipte langs Slavia Praga en zakte naar de tweede plaats in de groep

Roma verloor weg van Slavia Praag in de 4e ronde van groep G van de groepsfase van de UEFA Cup. Geen van beide ploegen kwam in de eerste helft tot een doorbraak, Goedkope Lionel Messi voetbalshirts waardoor de stand bij rust gelijk stond op 0-0. In de tweede helft slaagde Roma er echter niet in de aanval van Slavia Praag te weerstaan ​​en verloor uiteindelijk met 0-2.

Voor deze wedstrijd versloeg Roma Slavia Praag in de vorige ronde thuis met 2-0. In deze ronde van uitwedstrijden was de vechtkracht van Roma echter duidelijk niet zo goed als in de thuiswedstrijd, en in de eerste wedstrijdhelft scoorden ze geen enkel schot op doel. In de tweede helft bevond Roma zich in een passieve verdedigingsfase. In de 50e minuut onderbrak Jurečka de actie en scoorde het eerste doelpunt voor Slavia Praag. In de 74e minuut scoorde Masopust een doelpunt met een schot uit de wereldbeker en vergrootte hij de voorsprong van de tegenstander. Uiteindelijk versloeg Slavia Praga Roma met 2-0, waarmee ze met succes hun eerdere uitnederlaag bij Roma wreekte.

De tactiek van Roma in deze wedstrijd was duidelijk defensief, aangezien ze zich niet haastten om aan te vallen, waardoor Slavia Praag de wedstrijd kon controleren. De verdediging van Roma was echter niet effectief genoeg om de aanval van de tegenstander te weerstaan, wat uiteindelijk tot hun nederlaag leidde. Topscorer Romelu Lukaku was in slechte vorm omdat hij er niet in slaagde zijn vorige record van 18 doelpunten in 14 opeenvolgende UEFA Cup-wedstrijden te verlengen. Deze nederlaag maakte ook een einde aan Roma’s eerste winning streak, Goedkope voetbalshirts kids ingehaald door Slavia Praga en verloor de eerste plaats in de groep, en Roma miste ook de kans om twee ronden eerder uit de competitie te worden uitgeschakeld.

Similar Posts

Geef een reactie