Bailey is uitgeroepen tot Aston Villa’s Speler van de Maand voor December.

1 minute, 49 seconds Read

Om te zeggen dat de Jamaicaanse international Leon Bailey momenteel in topvorm is bij Aston Villa, zou eigenlijk een understatement zijn. De levendige vleugelspeler heeft het naar zijn zin onder hoofdcoach Unai Emery en blijft daardoor zijn immense potentieel tonen, Goedkope Dybala voetbalshirts vooral aan het einde van 2023. Bailey’s opmerkelijke prestaties, die hebben bijgedragen aan het feit dat Aston Villa het jaar afsluit op de tweede positie in de Engelse Premier League ranglijst, resulteerden er ook in dat hij uitverkozen werd tot Speler van de Maand voor december.

Deze prestatie is nog een bewijs van Bailey’s buitengewone vaardigheden, harde werken en zijn belangrijke bijdrage aan het succes van het team dit seizoen. Aston Villa staat momenteel op 42 punten, drie punten achter de koploper Liverpool, die 45 punten heeft verzameld.

Volgens een statistiekenoverzicht dat een maand geleden is vrijgegeven, had Bailey de hoogste impact per minuut gespeeld in de Engelse Premier League. De voormalig Bayern Leverkusen-speler heeft ook zes goals binnengehaald, evenveel als zijn vijf assists, in zijn 18 wedstrijden voor Aston Villa.

Sinds het begin van het seizoen heeft Bailey, 26 jaar oud, zich gevestigd als een sleutelspeler in Emery’s team. Zijn prestaties, gecombineerd met zijn vermogen om op cruciale momenten te scoren, hebben hem populair bij de fans gemaakt. Interessant genoeg werd hij ook uitgeroepen tot Speler van de Maand voor december in 2022.

Met zijn razendsnelle acceleratie, dribbelvaardigheid en accurate voorzetten was Bailey gedurende het hele seizoen een plaag voor de verdedigingen van tegenstanders. Gedurende de maanden november en december toonde Bailey een andere mate van consistentie en speelde hij een doorslaggevende rol in Aston Villa’s goede reeks prestaties.

Bailey’s doelpunten en creativiteit in de slotfase waren doorslaggevend voor de overwinningen van het team tijdens deze periode, waarin Villa ploegen als Manchester City en Arsenal versloeg. Ook tijdens hun 3-2-overwinning op Burnley aan het einde van 2023 stond hij weer op het scoreformulier.

Niet alleen droeg Bailey bij met goals en assists, maar zijn algehele impact op het team was eveneens duidelijk. Hij toonde bewustzijn, voetbalshirt kind met eigen naam visie en goede besluitvormingsvermogens, creëerde vaak doelkansen voor zijn medespelers en zal zeker een kracht blijven waar rekening mee gehouden moet worden, mits hij dit niveau vasthoudt.

Similar Posts

Geef een reactie