Newcastle ontkende Champions League-winst na controversiële penalty van Kylian Mbappé

Kylian Mbappe pakte een beroemde Champions League-overwinning uit de handen van Newcastle met een controversiële penalty in de achtste minuut van de blessuretijd, voetbalshirt Mbappe kids waardoor Paris St Germain een 1-1 gelijkspel verdiende in het Parc des Princes.

Verdediger Tino Livramento werd hardhandig veroordeeld omdat hij de voorzet van Ousmane Dembele had afgehandeld, waardoor de Franse superster doelman Nick Pope eindelijk vanaf de stip kon verslaan op een avond waarop de mannen van Eddie Howe binnen enkele seconden na een overwinning kwamen, wat hen perfect zou hebben voorbereid op hun laatste groep. F-wedstrijd tegen AC Milan in St James’ Park.

Ze leidden door de staking van Alexander Isak in de 24e minuut en leken een aanval in de tweede helft te hebben overleefd waarin Pope redde van Mbappé, Dembele en invaller Bradley Barcola, maar ze gingen terug naar Tyneside en vroegen zich af wat er zou zijn gebeurd na het gelijkspel. plaats bij de laatste 16 levend, maar nog maar net.

Een overwinning op de Italianen in combinatie met een nederlaag voor PSG bij Borussia Dortmund, die zich al hebben gekwalificeerd, zou de droom werkelijkheid maken, maar hun lot ligt nu in hun eigen handen.

Dat is hard voor de door blessures geteisterde ploeg van Howe, die in Parijs een karaktervolle prestatie neerzette, waarbij vooral Bruno Guimaraes Livramento, Pope, Miguel Almiron en – naarmate het spel steeds langer werd – Anthony Gordon schitterde.

Mbappe begon in een onheilspellende stemming toen hij en Lee Kang-in herhaaldelijk samen op links speelden en Pope de gedurfde beweging van de PSG-schipper met zijn voeten moest redden nadat Randal Kolo Muani vleugelverdediger Achraf Hakimi met een even behendige aanraking de ruimte in had gespeeld.

De bezoekers hadden echter in de twaalfde minuut een voorsprong moeten nemen toen Almiron Hakimi onteigende en laag overstak naar Isak bij de eerste paal, waarna hij zag hoe de aanvaller zijn eerste schot pijnlijk overhaalde.

Dat lukte na 24 minuten toen vleugelverdediger Livramento aan een zeisvlucht begon die hem langs Dembele, Hakimi, Fabian Ruiz, Milan Skriniar, Manuel Ugarte en Lee voerde voordat hij Almiron aan de rechterkant te eten gaf.

De Paraguayaanse international krulde een schot richting de tweede paal, waar doelman Gianluigi Donnarumma de bal alleen maar naar Isak kon duwen, die hem vrolijk in het net sloeg.

Pope moest Isak te hulp schieten nadat hij balverlies had geleden en Dembele rende weg en probeerde de bal binnen de verre paal te sturen toen PSG reageerde, maar ondanks al hun aanvallende flair had de Franse ploeg moeite om hun Engelse tegenstanders af te breken.

Skriniar had misschien het geluk dat hij niet werd bestraft voor handbal toen hij een laatste wanhopige poging deed om Isak in blessuretijd een foutloze run op doel te ontzeggen, maar Pope was dankbaar voor de aanzienlijke aanwezigheid van Fabian Schar voor hem om Dembele’s buiten te houden. goed getroffen poging uit een voorzet van Mbappé.

Isak was binnen enkele seconden na de herstart weer bijna klaar op doel nadat hij op de verdedigingssplitsende pass van Joelinton was doorgelopen voordat hij uiteindelijk werd uitgeschakeld door de herstellende blauwhemden. Terwijl Anthony Gordon de PSG-defensie bezig hield, nam de frustratie onder de thuisgelederen toe.

Ze hadden er echter weer in kunnen zitten als Pope niet van zijn lijn was gerend om Dembele’s teenpoke in de 56e minuut te blokkeren en de keeper werd beloond toen Mbappé de zijne volledig miste toen hij probeerde de rebound acrobatisch naar binnen te salderen.

De Magpies gingen steeds dieper terwijl de mannen van Luis Enrique wanhopig vochten voor een weg terug in de wedstrijd. In de 66e minuut wisten ze die bijna te pakken toen Mbappé Schar passeerde en voorging naar Barcola, Voetbaltenue kind wiens puntloze poging op briljante wijze werd gered door Pope.

Barcola schoot verspillend in het zijnet nadat hij achter de verdediging van de bezoekers was gekomen en Gordon overleefde een VAR-beoordeling voor een penalty nadat Hakimi onder zijn uitdaging ten onder was gegaan terwijl Newcastle zichtbaar vermoeiend was.

Pope blokkeerde de aanval van Mbappé in de 87e minuut op zijn eerste paal en zag de Franse international de rebound centimeters naast slaan, maar hij werd uiteindelijk verslagen bij de dood nadat de Poolse scheidsrechter Szymon Marciniak het incident had beoordeeld waarbij Dembele’s voorzet de zijkant en lus van Livramento leek te raken. op de onderkant van zijn arm en kreeg te laat een strafschop.