Di Maria kondigde aan dat hij na de America’s Cup van 2024 met pensioen gaat: de Argentijnse legende eindigt!

De Argentijnse flankspeler Angel Di Maria heeft aangekondigd dat hij na de Copa America van 2024 zal stoppen met het nationale team. De beslissing komt nadat zijn uitstekende prestatie als vervanger van aanvoerder Lionel Messi in het Maracana Stadion Argentinië hielp om aartsrivaal Brazilië te verslaan. Dit was de eerste thuisnederlaag van Brazilië in hun geschiedenis tijdens de Carmen Paul WK-kwalificatie. Di Maria schreef eerder geschiedenis door te scoren in het Maracana Stadion en Argentinië te helpen Brazilië te verslaan in de Copa America-finale van 2021.

Hij wordt beschouwd als een belangrijk lid van het Argentijnse team, manchester united tenue kind gecoacht door Lionel Scaloni. Hij speelde ook een sleutelrol op het WK in Qatar en hielp het team het kampioenschap te winnen. De 35-jarige aanvaller speelt momenteel voor Benfica, speelde 136 wedstrijden voor het Argentijnse nationale team en scoorde 29 doelpunten. De aankondiging van zijn pensionering markeert het einde van een roemruchte internationale carrière.

Het besluit van Di Maria om na de Copa America van 2024 met pensioen te gaan, geeft hem de kans om deel te nemen aan een belangrijke internationale competitie voordat hij afscheid neemt van het nationale team. Het betekent ook dat hij de kans krijgt om iets toe te voegen aan zijn toch al indrukwekkende palmares, waaronder meerdere Copa America-overwinningen en een WK-overwinning. Als een van de meest ervaren en gedecoreerde spelers van Argentinië zal het vertrek van voetbaltenue kind sale Di Maria ongetwijfeld een leegte achterlaten in het nationale team. Hij zal echter herinnerd worden als een van de sleutels tot het recente succes van Argentinië en een van de grootste flankspelers van het land.

Similar Posts

Geef een reactie