Mauricio Pochettino wil dat managers ‘betrokken zijn bij beslissingen’ rond de hervorming van de scheidsrechters

Mauricio Pochettino is van mening dat Premier League-managers moeten worden uitgenodigd om een actievere rol te spelen bij het vormgeven van scheidsrechtersrichtlijnen.

Chelsea is dit seizoen betrokken geweest bij een aantal controversiële wedstrijden, met name de hectische 4-1-overwinning uit bij Tottenham eerder in november, Goedkope Messi voetbalshirt waarin Spurs twee spelers van het veld stuurde, vijf doelpunten werden afgekeurd en de VAR negen interventies uitvoerde in een wedstrijd die duurde. ruim 110 minuten.

Pochettino heeft eerder geklaagd dat het verzoek van de competitie om in de week voor aanvang van het seizoen coaches te ontmoeten om veranderingen te bespreken, weinig ruimte bood voor constructieve inbreng van managers en hun clubs.

De huidige campagne heeft geleid tot een spervuur van klachten gericht tegen veld- en VAR-officials, waarbij scheidsrechters onder bijna ongekende kritiek kwamen te staan na een reeks fouten, vooral met betrekking tot de invloed van de videoscheidsrechter op het besluitvormingsproces.

“We hebben allemaal volledig respect voor de scheidsrechters, we begrijpen heel goed dat hun werk erg zwaar is”, zei Pochettino, wiens team zaterdag in St James’s Park tegen Newcastle speelt.

“Maar het probleem is dat je tijdens het spel soms gefrustreerd raakt door de VAR. Soms is de scheidsrechter niet verantwoordelijk. U kunt niet klagen bij de VAR. Dat is een probleem.

“Ik ga proberen mijn emoties beter onder controle te krijgen. Ik denk dat alle coaches de scheidsrechters respecteren, omdat ze zich in een heel moeilijke situatie bevinden.

“Ik denk dat we soms gefrustreerd zijn. Ik denk dat coaches meer betrokken moeten worden bij de beslissingen en moeten samenwerken tijdens het seizoen.

“Het is niet (ideaal) om de week voor de start van het Premier League-seizoen aan te komen en te zeggen: ‘Oké, dit zijn de nieuwe regels. Wat denk je?’. Niets, want je hebt de beslissing al genomen. Zoals de regel dat er maar één coach kan zijn (op technisch gebied). Waarom?

“Engeland was altijd anders over de relatie met de scheidsrechter. Je kunt praten, je kunt (voorheen) vier mensen in de dug-out hebben. Op welke manier willen wij evolueren in de Premier League?

“Engeland is anders. Niet alleen omdat je rechts (van de auto) rijdt, maar vanwege de verhouding in het voetbal. Het is een herenspel.”

Ondanks deze frustraties en de aanhoudende verwarring rond de juiste implementatie van VAR en de interpretatie ervan van de spelregels, erkende Pochettino dat de emotionele kant van voetbal uiteindelijk de zakelijke kant van de sport ondersteunt.

“Ik denk dat mensen naar voetbal kijken en begrijpen dat het een grote business is”, zei hij. “De sport is heel eerlijk, met regels. Maar daaromheen is het een business die we niet kunnen stoppen.

“Als de sport niet de emotie produceert die ze wel produceert, is het moeilijk om er op deze manier over te praten, om de kans te krijgen op goede salarissen, Voetbaltenues Kind Kopen om ook aan de samenleving te geven.

“Voetbal geeft mensen geluk en dat is het allerbelangrijkste. Wij maken allemaal deel uit van deze business.”

Similar Posts

Geef een reactie