Barcelona ontnam Betis de overwinning in een spannende La Liga-wedstrijd.

Een winnend doelpunt in blessuretijd van Goedkope voetbalshirts kids Ferran Torres en een beslissend doelpunt van Joao Felix bezorgden Barcelona een 4-2 overwinning op Real Betis in een La Liga-wedstrijd in het Benito Villamarin Stadium. Ondanks een sterke opleving van Betis verzekerden de mannen van Xavi zich van drie belangrijke punten in de titelrace.

Beide teams begonnen de wedstrijd met een sterke aanval. Betis, dat zijn sterspelers miste vanwege blessures, profiteerde optimaal van hun vroege kansen toen Isco en Henrique Barcelona’s doelman Inaki Pena op de proef stelden. Barcelona doorbrak echter de impasse in de 21e minuut toen Fernando Torres scoorde met een eenvoudig schot na een slimme loopactie en pass van Pedri.

Betis liet zich niet ontmoedigen. Voor de rust raakte het schot van Yamal de paal en werd het doelpunt van Lewandowski afgekeurd wegens buitenspel. Na de rust sloeg Barcelona opnieuw toe in de 48e minuut toen Torres profiteerde van een verdedigingsfout en het doelpunt opende.

De wedstrijd nam echter een dramatische wending in de 56e minuut. Drie minuten later maakte Isco gelijk, maar Borja Iglesias kan een rol hebben gespeeld, aangezien de controversiële VAR-scheidsrechter oordeelde dat hij buitenspel stond.

Met het momentum verschuivend, was Betis dichtbij om de leiding te nemen via Henrique, maar Barcelona vocht zich laat terug. In de 90e minuut krulde Felix een schot voorbij de tien vingers van Rui Silva vanaf de rand van het strafschopgebied. Fernando Torres brak vervolgens door de Betis-verdediging en scoorde in blessuretijd, wat de overwinning voor Barcelona veiligstelde.

Ondanks minder balbezit had Betis meer schoten op doel dan Barcelona en waren ze directer. Het gebrek aan concentratie werd echter duur, en Barcelona’s klinische afwerking en aanval in de laatste minuut bezorgden hen uiteindelijk de overwinning.

Het resultaat heeft grote gevolgen voor beide teams. Barcelona klom naar de derde plaats en naderde de leiders Girona en Real Madrid. Ze kunnen zich geen verdere fouten veroorloven als ze een poging willen doen om de titel te winnen. Betis’ hoop op kwalificatie voor Europa kreeg een deuk en ze zakten naar de negende plaats.

Barcelona staat een ontmoeting met Napoli te wachten in de Champions League volgende maand, gevolgd door een kwartfinale in de Goedkope Barcelona voetbalshirts Copa del Rey en vijf belangrijke wedstrijden in La Liga. Betis richt ondertussen zijn aandacht op de Europa League en binnenlandse wedstrijden tegen Mallorca, Getafe en Cadiz.

De opwindende ontmoeting in het Benito Villamarin Stadium toonde de intensiteit en dramatiek van La Liga. Barcelona’s comeback in de laatste minuut heeft hun hoop op het winnen van de titel nieuw leven ingeblazen, terwijl Betis zich zal moeten hergroeperen en strijden voor een plek in Europa. Beide teams zullen de komende weken voor grote uitdagingen staan, en hun respectievelijke prestaties zullen nauwlettend worden gevolgd gedurende het seizoen.