Argentinië versloeg Brazilië thuis met 1-0! Een kopbal van Otamendi stelde de winst veilig

In de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2026 in Zuid-Amerika stonden Brazilië en Argentinië op 22 november bovenaan de ranglijst. Het was een spel van wendingen en Argentinië versloeg Brazilië uiteindelijk met 1-0 na de kopbal van Otamendi en nam daarmee de leiding in de WK-kwalificatie.

Voorafgaand aan de wedstrijd botsten fans van beide teams in de arena in een chaotische scène. Het onvermogen van de organisatoren om de thuis- en uitfans te scheiden was de belangrijkste reden waarom de botsingen uitbraken. Om te voorkomen dat de confrontaties zouden voortduren, leidde Lionel Messi in nummer 10 de Argentijnse spelers terug naar de kleedkamer en moest de wedstrijd een half uur worden uitgesteld.

Toen de wedstrijd begon, werden spelers van beide teams enigszins afgeleid door de botsingen buiten het veld. Er waren geen duidelijke hoogtepunten in de technische en tactische aspecten van het spel, en de wedstrijd bestond vooral uit getouwtrek op het middenveld. Brazilië miste Neymar en had een gebrek aan vuurkracht in de aanval, Argentinië Goedkope voetbalshirts terwijl Argentinië een beetje moe was.

De wedstrijd bleef een patstelling tot de 63e minuut van de tweede helft, toen Argentinië een hoekschop kreeg. Lo Celso nam de hoekschop en Otamendi, in de nummer 19, sprong hoog en kopte de bal in het doel, waardoor Argentinië op een 1-0 voorsprong kwam.

Het Braziliaanse team was een beetje ongeduldig na het incasseren van het doelpunt. In de 81e minuut kreeg Jolington een rode kaart nadat hij een Argentijnse speler in een melee had neergeduwd. Uiteindelijk versloeg Argentinië Brazilië met 1-0 en nam daarmee de leiding op het WK.

De uitkomst van deze wedstrijd had een grote impact op de WK-vooruitzichten van beide teams. Argentinië blijft aan de leiding, terwijl Brazilië niet alleen voor het eerst op eigen veld verloor in een WK-kwalificatiewedstrijd, Voetbaltenue kind Kopen maar ook ver beneden de verwachtingen presteerde in de WK-kwalificatiewedstrijd. Als de vorm van Brazilië niet verbetert, halen ze misschien niet eens het WK van 2026.