Na 4-2! Grote veranderingen in La Liga: Girona keert terug naar de 1e plaats en zorgt voor een wonder, Barcelona is 7 punten verwijderd van strijd om het kampioenschap

La Liga luidde een subversieve piekconfrontatie in. Girona ging in een uitwedstrijd met 4-2 in de tegenaanval van Barcelona. Niet alleen heroverde het de eerste plaats, het maakte Barcelona ook hopeloos in het kampioenschap. De kloof met de leider liep op tot 7 punten. Deze wedstrijd herschreef het competitiepatroon van Voetbaltenue kind Kopen La Liga volledig en Girona werd het eerste team in de geschiedenis dat zijn tegenstander op het thuisveld van Barcelona versloeg.

Aan het begin van de wedstrijd was Barcelona thuis, in de hoop het gat met de koppositie te verkleinen door Girona te verslaan. Girona liet zich echter niet afschrikken en ging de uitdaging aan. In de 12e minuut scoorde Dovbik eenvoudig met een duwtje, waardoor Girona snel op voorsprong kwam. De verdediging van Barcelona zag er wankel uit onder de steekbal van de tegenstander, en Xavi en andere spelers konden hun angstige uitdrukkingen niet verbergen toen ze de nederlaag onder ogen zagen.

Hoewel de kopbal van Lewandowski snel de score gelijk maakte voor Barcelona, ​​slaagden ze er in de tweede helft niet in om de kans te benutten, maar kregen ze in de 80e minuut opnieuw tegen en de situatie verviel in een wanhopige situatie. Zelfs in blessuretijd scoorde Gundogan nog een doelpunt voor Barcelona, ​​maar het doelpunt van veteraan Stuani luidde het einde van de wedstrijd in en Barcelona verloor uiteindelijk met 2-4.

Deze wedstrijd was absoluut magisch. Girona schreef geschiedenis en werd de “Leicester City” van La Liga. Na de wedstrijd herwonnen ze de eerste plaats en hadden ze een enorme impact op de kampioenssituatie in La Liga. Girona heeft aan de wereld bewezen dat ze in staat zijn om voor de titel te strijden. Als ze dit seizoen het kampioenschap kunnen winnen, zal dat voor hen een welverdiende prestatie zijn.

Ter vergelijking: de prestaties van Barcelona dit seizoen waren een achtbaan, waarbij ze thuis verloren van Real Madrid en Girona en herhaaldelijk verloren van hun titelrivalen. Door deze nederlaag werd de kloof tussen Barcelona en de eerste plaats vergroot tot 7 punten, waardoor feitelijk de mogelijkheid om voor het kampioenschap te strijden verloren ging. Bovendien heeft Barcelona dit seizoen twee wedstrijden op eigen veld verloren en is de situatie behoorlijk grimmig.

Het is vermeldenswaard dat na deze wedstrijd het thuisbezoek van Barcelona opnieuw een nieuw dieptepunt bereikte, met slechts 34.568 aanwezige fans, wat lager was dan de wedstrijd tegen Tottenham medio augustus. Dit kan ook een weerspiegeling zijn van de schommelingen van het team in de afgelopen jaren. Hoewel het zich heeft hersteld na het winnen van de competitie, lijkt de steun van de fans voor het team niet zoals verwacht.

Tegelijkertijd hebben veranderingen in het management van Barcelona ook de aandacht van fans getrokken. Laporta vermeed de beoordeling van de aanklager vanwege “juridische mazen in de wet”, die ook de relatieve stabiliteit van het teammanagement in stand hielden. Tegelijkertijd is de toekomst van Barcelona-coach Xavi echter ook vol twijfels, Atletico Madrid shirt goedkoop en zijn fans vol onzekerheid over de volgende stap van het team.

Over het geheel genomen herschreef deze La Liga-strijd niet alleen het kampioenschapslandschap, maar zorgde het er ook voor dat fans zich meer zorgen maakten over de toekomst van het gigantische Barcelona. De opkomst en magische prestaties van Girona zullen dit seizoen een hoogtepunt van La Liga worden, en Barcelona moet in korte tijd een oplossing vinden om de neergang te keren, anders zal de hoop op de titel steeds kleiner worden.

Similar Posts

Geef een reactie