Messi de achtste winnaar van de Gouden Bal! Hij droeg het op aan de voetballegende en zijn landgenoot

De prijs voor de beste voetballer van 2023 werd uitgereikt door het Franse sportdagblad L’Equipe.

De Argentijnse Lionel Messi en de Spaanse Aitana Bonmati zijn de winnaars van de prestigieuze voetbalprijs Ballon d’Or voor 2023. complete voetbaltenues kopen Tijdens een ceremonie in Parijs werden ook in 2023 prijzen uitgereikt aan de beste scorers, jonge voetballers en teams.

De Gouden Bal voor de beste voetballer – dit jaar was de 67e editie – en sinds 2018 ook voor de beste vrouwelijke voetballer, wordt traditiegetrouw uitgereikt door het Franse tijdschrift France Football. De prijsuitreiking vond plaats in het Chatelet Theater in Parijs. Dit is Messi’s achtste Ballon d’Or-onderscheiding in zijn carrière, en hij droeg deze op aan zijn overleden landgenoot Diego Maradona, die vandaag jarig zou zijn geweest.

Als winnaar van de prestigieuze prijs volgde hij de Fransman Karim Benzema op, voetbalshirt kind barcelona die hem vorig jaar voor het eerst in zijn carrière won. Bonmati won ook voor het eerst de prestigieuze prijs, als opvolger van landgenote Alexia Putellas, die in 2021 en 2022 de beste was.

Bij de teams waren Manchester City in de herencompetitie en Barcelona in de damescompetitie de beste.

Zijn familie vergezelde hem naar de prijsuitreiking.

Similar Posts

Geef een reactie