Marcus Rashford: De statistieken achter de aanvallers van Manchester United

Marcus Rashford gaat woensdag de wedstrijd van Manchester United tegen Chelsea in en worstelt dit seizoen met zijn vorm.Hier kijkt het PA-persbureau naar hoe de aanvaller weer op aarde is neergestort na de exploits van 30 doelpunten van vorig seizoen.Rashford werd in de tweede helft gewisseld na een frustrerend optreden tegen Newcastle, waarbij manager Erik ten Hag na afloop zei: “Hij werkt hard en investeert veel. Hij komt terug, Voetbaltenue kind Kopen hij zal herstellen en hij heeft al onze steun.”Het contrast in de vorm van de Engelse international ten opzichte van vorig seizoen is echter duidelijk.

In 24 wedstrijden voor club en land scoorde Rashford drie doelpunten: tegen Arsenal en Everton in de Premier League en voor Engeland tegen Italië.Hij heeft dit seizoen nog niet gescoord op Old Trafford, maar heeft daar wel drie assists, tegen Nottingham Forest in de competitie en tegen Bayern München en Galatasaray in de Champions League.Gooi er een rode kaart in de Champions League tegen Kopenhagen in – pas de tweede in de seniorencarrière van Rashford – en het is allemaal ver verwijderd van deze tijd vorig jaar, toen hij in de vorm van zijn leven was.

Buiten het veld kreeg Rashford kritiek van zijn manager omdat hij direct na de derby-nederlaag naar Manchester City ging voor een vooraf afgesproken verjaardagsfeestje, en hij moest een United-fankanaal vertellen dat hij “stopte met het verspreiden van kwaadaardige geruchten” over zijn toekomst bij de club. in de volgende dagen. Hij was ook betrokken bij een auto-ongeluk na de overwinning van september op Burnley, waaruit hij ongedeerd ontsnapte.

Hetzelfde aantal optredens vorig seizoen, 24, bracht Rashford tot het einde van de Engelse WK-campagne tegen Frankrijk op 10 december.In die wedstrijden had hij elf doelpunten gescoord, opnieuw drie assists. Dat omvatte dubbelspel tegen Arsenal in de competitie, Goedkope Manchester United voetbalshirts Omonia Nicosia in de Europa League en Wales in Qatar – met vier competitiedoelpunten, drie in Europa, één in de Carabao Cup en drie voor Engeland.

Hij scoorde vervolgens de beste 30 United-doelpunten in zijn carrière in alle competities, waaronder het scoren in de League Cup-finale toen zijn ploeg Newcastle versloeg en de trofee in de wacht sleepte.

Similar Posts

Geef een reactie