Liverpool neemt het opnieuw op tegen Arsenal! Klopp kampt met grote zorgen, Tuchel staat voor tweede nederlaag en riskeert potentiële ‘vierluik leegte’

2 minutes, 45 seconds Read

In de eerste wedstrijd van 2024 versloeg Liverpool Newcastle United in eigen huis met 4-2, waarmee het een succesvolle start van het nieuwe jaar maakte. Aangezien Manchester City één wedstrijd minder speelde en Arsenal punten liet liggen, neemt kevin de bruyne voetbalshirts kids momenteel met een voorsprong van drie punten de leiding in de Premier League stand. In de komende week zal de Premier League even pauzeren voor de derde ronde van de FA Cup. Liverpool’s tegenstander in deze derde ronde is precies Arsenal, maar trainer Jürgen Klopp kampt voorafgaand aan de wedstrijd nog steeds met verschillende zorgen.

In de laatste twee confrontaties tussen beide teams eindigden de wedstrijden beiden in een gelijkspel. Bij de ontmoeting op 24ste van vorige maand tijdens de 18de speelronde, speelden Liverpool en Arsenal 1-1 gelijk op Anfield. Nu zal Liverpool echter als uitploeg aantreden, waarbij het team in het vorige seizoen juist op bezoek bij Arsenal met 2-3 verloor. Na die nederlaag gaf Jürgen Klopp openlijk toe dat The Reds hun titelkansen hadden laten slippen. Tijdens dit seizoen heeft Liverpool zijn vorm herwonnen en is teruggekeerd in de race voor de titel, maar na de halve competitieperiode staat er nog steeds een ongemakkelijke statistiek op het bord: Liverpool heeft geen enkele overwinning geboekt tegen de andere BIG6-concurrenten.

Klopp’s grootste zorg deze maand is uiteraard de afname van spelers door de nabijheid van de Aziatische en Afrikaanse kampioenschappen. Beide sterspelers, Salah en Endo, hebben Liverpool al verlaten om zich bij hun nationale selecties aan te sluiten. Salah heeft gedurende dit seizoen zijn uitmuntende vorm behouden, met 27 wedstrijden waarin hij 18 keer scoorde en 8 assists leverde, en staat op dit moment bovenaan zowel de topscorerslijst als de lijst van assisterende spelers in de Premier League. Zijn vertrek zal onmiskenbaar grote gevolgen hebben voor de aanvalsopstelling van Liverpool. In het geval van Endo, die na zijn integratie geleidelijk zijn positie verstevigd heeft bij Liverpool en recentelijk werd benoemd tot de beste speler van de maand binnen de club, speelt ook mee. Overigens zijn zowel Egypte als Japan serieuze titelkandidaten in hun eigen toernooien, waardoor indien beide landen de finale halen, de terugkeer van beide spelers naar Liverpool pas veel later zal plaatsvinden.

Aan de kant van Arsenal is de invloed van de Afrika Cup en de Aziatische Cup overigens wat minder zwaar, omdat Thomas door een blessure afwezig is en slechts Takehiro Tomiyasu vertrok naar zijn nationale team. Toch heeft Mikel Arteta in de laatste drie competitieronden slechts één punt gepakt en tweemaal verloren, na achtereenvolgens onderuit te gaan tegen West Ham en Fulham. Hierdoor bevindt Arsenal zich momenteel op de vierde plek in de Premier League, maar dan nog maar nét één punt voor nummer vijf Tottenham Hotspur. In de Voetbalshirt Kind Kopen afgelopen twee jaar heeft Arteta veel waardering gekregen van het management en hij heeft in de transfermarkten steeds de gewenste versterkingen weten binnen te halen. Het doel van het clubbestuur is uiteraard om naar de landstitel te streven. Dit seizoen zijn The Gunners reeds uitgeschakeld in de League Cup en staan ze niet langer bovenaan als favoriet voor de Premier League- of Champions League-titel. Als ze ook in de FA Cup niet verder komen, loopt Arsenal het risico aan het eind van het seizoen zonder enige grote trofee af te sluiten, oftewel ‘vierkoppig leeg’.

Similar Posts

Geef een reactie