Ange Postecoglou betreurt de impact van de VAR na de nederlaag van Chelsea

Ange Postecoglou betreurde dat de VAR het gezag van de scheidsrechters heeft verminderd nadat hij Tottenham met negen man voor de eerste keer in de Premier League tegen Chelsea had zien verliezen.

Het was een hectische ontmoeting tussen de twee rivalen, waarin vijf afgekeurde doelpunten, goedkope voetbalshirts twee rode kaarten, een strafschop en twee Spurs-spelers tijdens de eerste helft met een blessure moesten vertrekken, terwijl Mauricio Pochettino zijn terugkeer naar Noord-Londen markeerde met een gedenkwaardige 4-1 overwinning.

Maar de wedstrijd werd gedomineerd door de betrokkenheid van de VAR bij de rode kaarten. Twee van de negen beslissingen verwezen naar de videoscheidsrechter.

Zelfs met negen man bleven de gastheren de wedstrijd naar Chelsea brengen en zaten ze goed in de wedstrijd voordat Nicolas Jackson in de blessuretijd tweemaal hun hoge lijn bereikte om het derde en vierde doelpunt van zijn team toe te voegen en een onwaarschijnlijke hattrick te voltooien.

Het team van Postecoglou stond comfortabel bovenaan in de eerste helft voordat Cristian Romero in de 33e minuut de rode kaart kreeg, weggestuurd vanwege een gevaarlijke uitdaging op Enzo Fernandez en de strafschop kreeg waaruit Cole Palmer het afgeweken doelpunt van Dejan Kulusevski gelijk maakte.

Ook Destiny Udogie werd na 55 minuten weggestuurd en kreeg een tweede gele kaart vanwege een overtreding op Raheem Sterling, maar het duurde nog twintig minuten voordat Chelsea eindelijk voor het eerst op voorsprong kwam via Jackson.

De avond van de Spurs werd verergerd door het verlies van James Maddison en Micky van de Ven door een blessure, bovenop wat waarschijnlijk een schorsing van drie wedstrijden voor Romero zal zijn.

Maar het was de impact van de VAR die de gedachten van Postecoglou domineerde na de wedstrijd, nadat aan het einde van elke helft in totaal 21 minuten waren toegevoegd.

“Het is moeilijk te analyseren vanuit voetbalperspectief”, zei hij.

“We blijven zitten met een resultaat dat teleurstellend is, maar supertrots op de inspanningen van de spelers en de wil en het verlangen om iets uit het spel te halen.

“(Lange VAR-pauzes) zullen de norm worden, ik denk dat dit is waar het spel naartoe gaat. Helaas is dit de manier waarop we vanaf nu naar voetbal zullen moeten kijken en eraan moeten deelnemen.

“Ik vind het niet leuk. Ik hou niet van het staan wachten, het hele theater dat wacht op beslissingen. Maar ik weet dat ik wat dat betreft in de wildernis zit.

“In mijn 26 jaar was ik altijd bereid de beslissing van de scheidsrechter te accepteren, goed, slecht of anderszins, en ik heb in mijn carrière een aantal schokkende gebeurtenissen meegemaakt. Ik heb er ook een paar op mijn pad gehad.

“Ik zal dat aanpakken, omdat ik gewoon wil dat het spel gespeeld wordt. Maar als we elke week klagen over afvalligheid, dan is dit wat er gaat gebeuren.

“Mensen gaan alles forensisch onderzoeken om er zeker van te zijn dat het goed is, en zelfs aan het einde daarvan zijn we nog steeds niet gelukkig.

“Het vermindert alleen maar de autoriteit van de scheidsrechter. Je kunt mij niet vertellen dat scheidsrechters de controle hebben over wedstrijden. Zij zijn niet. Controle valt daarbuiten, maar dat is waar het spel naartoe gaat. Je moet het accepteren en proberen ermee om te gaan.”

Pochettino dacht terug aan een wedstrijd waarin hij, ondanks een groot aantal controversiële beslissingen, vond dat zijn team verdiende winnaars waren.

‘Ik denk dat we het verdienden om te winnen’, zei hij.

“We hebben ze gedwongen te veel fouten te maken. Tottenham was de eerste vijftien minuten beter, Chelsea Voetbalshirt 2024 maar daarna kwamen we op gelijke hoogte. Onze prestatie was goed.

“Alles wat je tijdens de wedstrijd kunt zien, was volgens mij eerlijk. We vergelijken het met de wedstrijd van Tottenham Liverpool, een soortgelijke wedstrijd als vandaag. Liverpool klaagde. Maar vandaag was alles wat er gebeurde eerlijk. Daarom denk ik dat 4-1 een goede prestatie was.”

Similar Posts

Geef een reactie